Naslovna > Zastupstva > Bamar


Standardni, elektični i hidraulični sistemi i oprema za jedrilice.
Martin d.o.o. generalni zastupnik i uvoznik za Republiku Hrvatsku
  Bamar,vodeći talijanski proizvođač na polju dizajna, proizvodnje visokokvalitene, inovativne i naprednih automatskih mehanizama i opreme za jedrilice. Bamar je ostvario ideju da se automatiziraju navigacijski manevri zahvaljujući tehničkim rješenjima koja su plod iskustva prikupljenog radom u najvećim brodogradilištima.
U proizvodnom programu su uključeni; mehanizmi za ručno namatanje i natezanje sistema jedara, električni i hidraulički mehanizmi za namatanje i natezanje te pripadajuća oprema, roll sistemi (ručni, električni, hidraulični), podupirači (ručni, hidraulični), natezači (mehanički i hidraulički) i vitla sa hidrauličkim ili elektro pogonom.
   IZ PROIZVODNOG PROGRAMA IZDVAJAMO
  Natezanje i namatanje glavnog jedra
  Namatač glavnog jedra je opremljen ručnom, električnom i hidrauličnom verzijom. Ova oprema dozvoljava kompletnu kontrolu broda čak i u slučaju samostalne plovidbe, kada je glavno jedro potrebno namještati iz kokpita. Pet dostupnih modela mogu biti montirani na drveni ili aluminijski jarbol za brodove od 6 do 30 m.                                                             opširnije>>
  Električni zatezajući i namatajući sistem - Magic Electric Jib -MEJ 1.02
  Novi MEJ el. zatezajući i namatajući sistem naslijjedio je sve dobre karakteristike nateznih sistema, i rezultat je mehanizam jednostavan za rukovanje koji će sigurno namotati svako prednje jedro. Mehanizam je uglavnom napravljen od zaštićenog aluminija, nehrđajućeg čelika i plastike, pogonska jedinica je vodonepropusna, a cijeli mehanizam je otporan na koroziju.
  Univerzalni električni pogon za ručne zatezače i namatače jedara - Sistem RMEJ
  Uređaj koristimo ukoliko želimo ručnom sistemu za namatanje prednjeg jedra dati električni pogon. Ovo možemo realizirati na sistemu za namatanje prednjeg jedra različitih proizvođača.
Konzultirajte nas u vezi mogućnosti ugradnje.
  Ručni sistem za namatanje prednjeg jedra - "CROCIERA"
  Novi CROCIERA sistem za namatanje prednjeg jedra ima nasljeđene sve pozitivne karakteristike starijih sistema i rezultat je siguran proizvod kojim je jednostavno rukovati, pokriven petogodišnjom garancijom.
  Električni namatač - EJF
  Električni namatač omogućava skraćenje, namatanje ili odmatanje jedra jednostavnim pritiskom na tipku. Pogodan je za brodove od 15 do 55 metara. Napravljen je od legure aluminija sa dijelovima od nehrđajućeg čelika
  Hidraulički namatajući sistem - GFI
  Hidraulički sistem se koristi za namatanje jedara a kombinacija je inovativne tehnologije i iskustva stečenog dugogodišnjim radom u najboljim brodogradilištima. Ovaj sistem dugoročno osigurava najbolje performanse jer je proizveden iz najkvalitetnijih materijala. Glavne komponente su napravljene od legure aluminija i nehrđajućeg čelika
  Električni sistem za namatanje genove
  Ovaj oblik je dizajniran da namatač ima najmanje opterećenje po vertikali. Njegova brzina je vrlo velika tako da se koristi na brodovima koji moraju namještati prednje jedro brzo radi nagle promjene smjera vjetra. Cjeli mehanizam uključujući i motor je vodonepropusan
  Mehanički podupirač sa namještajućom oprugom
  Sve jedrilice upotrebljavaju podupirač za namještanje visine booma i oblika glavnog jedra. Podupirač se sastoji od dviju aluminijskih cijevi sa specijalnim vodilicama i ugrađenim koloturama i oprugom u unutrašnjosti cijevi. Mehanizam je napravljen od izuzetno kvalitetnih mateterijala na koje dajemo čak pet godina garancije.
  Hidraulički podupirač
  Hidraulički podupirači su čvrsti, ekonomični, sigurni i jednostavni za upotrebu. Glavne karakteristike ovog podupirača su stapajica sa velikim presjekom otpornim na savijanje. Posebni hidraulički cilindar, po zahtjevu kupca može biti napravljen od aluminija ili nehrđajućeg čelika.
  Ručnookretni natezač
  Ručni natezač je pogodan za male i srednje veličine jedrilica. On daje veliku mehaničku silu, i izuzetno je jednostavn za upotrebu. Svi natezači su konstruirani iz legure aluminija i nehrđajućeg čelika. Ovaj natezač može biti isporučen u tri različita modela prema promjeru pripone tj. 5, 6 i 8 mm.
  Natezač sa ručkom
  Natezač sa ručkom dostupan je u tri različita modela (svi su opremljeni sa preklopnom ručkom) prikladan za promjer pripone od 5, 6 i 8 mm. Svi su natezači izrađeni iz legure aluminija i nehrđajućeg čelika.
  Hidraulički natezači
  Hidraulički cilindri su dizajnirani da smanje težinu i otpornost na trenje bez gubitka na pouzdanosti. Napravljeni su od visokokvalitetnih komponenti iz nehrđajućeg čelika i legure aluminija. Hidraulički natezači su prikladni za spoj na spiralnu konstrukciju čeličnog užeta 1x19, dimenzija 8 do 18 mm.
  Ručni hidraulički panel za podupirač i hidraulički natezač
  Panel je sistem hidrauličke ručne pumpe sa dvostrukim efektom i sa alternativnom kontrolom pomoću poluge. U kompletu su ručka, rezervoar, filter i cijevi.
  Stepenice od tikovine
  Stepenice od tikovine nude se u tri uobičajene mjere, sa dužinama 1800, 2200, 2600 mm.
Stepenice su lijepo izrađene i potpuno funkcionalne
  Spoiler
  Spoileri za ugodan život na brodu. Ovaj spoiler povećava korisnu površinu broda i može se koristiti za sunčanje, kupanje i ribolov. Izrađen je od stakloplastike a možete ga koristiti i kao rezervoar. Ugradnja je vrlo lagana a isporučuje se sa kartonskom maskom koja pokazije gdje se buše rupe za pričvršćenje na trup broda.
  Univerzalno opremanje ručnih vitala motorom
  Pogodan za veći broj vitala novih ili polovnih. Vitla zadržavaju originalni broj brzina, i kontroliraju ih dva vodonepropusna prekidača. Motori su dostupni u varijanti od 12 i 24 V. Vitlom i dalje možete manipulirati ručno. Svako vitlo mora imati kontrolnu kutiju i termo prekidač radi zaštite od preopterećenja.
  Univerzalno opremanje ručnih vitala hidro-motorom
  Pogodan za veći broj vitala novih ili polovnih. Vitla zadržavaju originalni broj brzina, i kontroliraju ih dva vodonepropusna prekidača. Svako vitlo mora biti spojeno sa hidrauličkom centralnom jedinicom. Hidro-motor je jednostavan za ugradnju. Pričvrsna ploča omogućava jednostavno rastavljanje motora od vitla.
  Vitlo sa horizontalnim bubnjem
  Dostupni su pet modela sa različitim silama 3500, 7000, 15000, 25000, 35000 Kg
Svaki model može imati različitu dužinu bubnja ovisno o dužini i promjeru užeta koji se namata. Bubnjevi su izrađeni od nehrđajućeg čelika a pogonske osovine od brodskog nehrđajućeg čelika
 
Hrvatski English Italiano German